Pilne! Sprawna nóżka dla Artura

Artur ma 11 lat i cierpi na niedorozwój stawu biodrowego, niedorozwój i skrócenie kości udowej oraz brak kości strzałkowej. Od dnia, w którym się urodził rodzice wciąż słuchali o amputacji. Prawe biodro nie wykształciło się prawidłowo a prawa nóżka była znacznie krótsza od lewej. Rodzice zjechali całą Polskę w poszukiwaniu ratunku dla syna. Niestety ani w Polsce ani w Europie nie było nikogo kto mógłby pomóc Arturowi. Okazało się,że w Stanach Zjednoczonych znalazł się lekarz, który był w stanie to zrobić.

Kwota za operację. była ogromna. Rodzice pół roku starali się o sfinansowanie jej kosztów i leczenia przez NFZ i udało się. W lutym 2014 roku, po 6 latach Artur przeszedł operację rekonstrukcji stawu biodrowego, kolanowego i skokowego. Po dwóch latach rodzice wraz z Arturem musieli wrócić do doktora Paleya. Spędzili tam 7 miesięcy. W tym czasie nóżka Artura została wydłużona o 8 centymetrów! Teraz Artura czeka kolejna operacja-drugi etap wydłużania kości udowej. W ten sposób noga Artura zostanie wydłużona o 5 cm. Doktor Paley po raz kolejny podejmie się leczenia, jednak kwota operacji jest zwalająca z nóg-to 460 000 zł!!! Rodzice nie mogą zrezygnować z tej operacji,bo dla Artura będzie to oznaczało przekreślenie ostatnich marzeń o sprawności.

Nie raz już udowodniliście,że macie ogromne serca. Po raz kolejny wraz z rodzicami i samym Arturem prosimy Was o pomoc!

KOSZT OPERACJI 460 000zł

Dane do przelewu