Pomóżmy Floriannie uciec przed amputacją!

Florianna urodziła się z niedorozwojem prawej nóżki. To bardzo poważna wada w związku z czym konieczna jest pilna operacja. Udo jest krótkie, podobnie jak podudzie. Cała nóżka jest długości połowy zdrowej nogi, brakuje kości strzałkowej,są również braki w stawie skokowym.Mała koślawa stópka, jest wykręcona do zewnątrz i ma tylko 3 promienie z 3 palcami. Biodro Florci jest dysplastyczne, nie trzyma równie nieukształtowanej kości, przez co dziewczynka chodzi ze stale zwichniętym biodrem. Jej kolano jest nieruchome, jego kości zrośnięte pod kątem. Nadzieję na sprawność córki dał rodzicom dr Paley. Po konsultacjach zaproponowano operację metodą plastyki rotacyjnej, podczas,gdy w Polsce pozostała jedynie amputacja. Słowo brzmiące strasznie – zwłaszcza dla rodzica, który jak każdy chce dla swojego dziecka jak najlepszego życia i przyszłości. Operacja Florci może się odbyć jedynie w USA, dlatego też jej koszt jest ogromny. NFZ pomimo starań rodziców odmówił refundacji. Pozostaje nam tylko skierować nasze prośby do Was, licząc na Wasze dobre serca!

Kwota do zebrania 900 tyś.

Bardzo prosimy o pomoc!

❤️Przekaż darowiznę za pomocą PayPal❤️