Rehabilitacja dla Frania

Franek urodził się 12 listopada 2010r. w 28 tygodniu ciąży z wagą 1100 gramów z zespołem zaburzeń oddychania i cukrzycą noworodków.

Od samego początku miał duże problemy ze zdrowiem – wylewy krwi do komór mózgu III stopnia, sepsę, przetaczanie krwi, retinopatię. Od tamtego czasu aż do dziś kiedy to Franek ma już 8 lat, każdego dnia toczy swoją walkę o dochodzenie do całkowitej sprawności.

Franio ma obniżone napięcie mięśniowe,stąd duże zaburzenia koordynacyjno-ruchowe, które nasilają się w związku z zaburzeniami wzroku – nadwzroczność i astygmatyzm. W 2018 r. zdiagnozowano u Franka autyzm. Franek posiada orzeczenie o niepełnosprawności oraz orzeczenie o kształceniu specjalnym. Był wielokrotnie hospitalizowany. Obecnie jest leczony u kilku specjalistów – okulisty, gastrologa, urologa, neurologa, psychologa, psychiatry i ortoptysty. Wiele z tych wizyt jest prywatnych, a koszty leczenia, rehabilitacji i dojazdów dość mocno obciążają budżet domowy rodziców.

To właśnie wraz z nimi serdecznie Państwa prosimy o pomoc w sfinansowanie miesięcznie rehabilitacji, która wynosi 2 000zł/miesiąc co rocznie daje nam kwotę 12 tysięcy złotych (tą kwotę właśnie wyróżnić)

❤️Przekaż darowiznę za pomocą PayPal❤️

lub tradycyjnym przelewem